Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MEHMEDOVIĆ: “Ministrica Turković treba podnijeti OSTAVKU, Fadila Novalića NEKA JE STID…”

On je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine treba ponuditi ostavku nakon svih ”gafova” koje je dosad napravila.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da bi Federalnog premijera trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke vakcina – kao i sve ostale koji su mogli uraditi više.

“Ovo što se dešavalo u Beogradu je poniženje. I Fadila Novalića treba biti stid. Svi koji su mogli, a nisu uradili koliko su trebali kako bi građani BiH dobili mogućnost da se vakcinišu”, rekao je Mehmedović.

Govoreći o smjeni državnog ministra Miloša Lučića, kazao je da kompletno Vijeće ministara ”ima rok” do šestog mjeseca da počne raditi bolje.

”Dali smo im rok do 6. mjeseca, očigledno je da oni ne rade svoj posao. Neki odgovorno rade. Mislim da ministar sigurnosti, ministar odbrane i ministar vanjske trgovine rade ozbiljno. Ministra Lučića nakon imenovanja više nismo vidjeli u Zastupničkom domu”, dodao je on istakavši da je nepoštivanje ljudskih prava jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine treba ponuditi ostavku nakon svih ”gafova” koje je dosad napravila.

Dugogodišnji oponent Centrali SDA u Sarajevu i predstavnik utjecajnog “tešanjskog lobija” odgovorio je i na pitanje da li će i on napustiti SDA,.

”Mora se nešto radikalno desiti da bih napustio stranku, ja sam od početka u njoj ne mislim da je treba ostaviti nekima koji je zloupotrebljavaju tu stanku. Nije jednostavno napustiti nešto što gradite tridesetak godina. Nove političke stranke nisu se pokazale kao djelotvorne i alternativa. Bio bih sretan da se pojavi neka građanska stranka koja bi djelovala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”, dodao je, a prenosi N1.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više