Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mijatović o sastanku u Beogradu: Još jedna predstava za sluđeni narod

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentirao je današnji sastanak političara iz Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Kazao je da je ovo “još jedna predstava za sluđeni narod”.

“Danas će se u Beogradu sastati političari iz Republike Srpske sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, tema sastanka je  novi Visoki predstavnik u BiH.

Pokušaće Mikirad Dodik da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće da još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal poslednjih 20 godina!

Vučić će dobro biranim rečima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegivine potpuno svestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo.

Za Srbiji i Vučića Dodik ali i Republika Srpska su bilo dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova, ali polako ali sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kome Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef.

Vučić će u maniru dobrog diolomate najaviti nemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, a Christian Shmidt će 01.08.2021. doći u BiH kao što je i predviđeno, opozicija će kao i svaki put do sada da glumi Lokice!

BiH “patriote” iz Sarajeva će siktati ceo dan u odbrani BiH, a već sutra sesti sa Dodikom oko raspodele imenovanja i novih tendera.

Da zaključimo današnji sastanak nije ništa novo nego još jedna predstave za sluđeni narod, koji je dobio novog Visokog predstavnika, a ključno je jedno jedino pitanje:

Da li će novi šef Shmidt imati mandat da raskine saradnju sa kriminalom na vlasti i uvede BiH u EU i NATO ili još nismo na dnevnom redu međunarodne zajednice, sve drugo nisu bitna pitanja”, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više