Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MILORAD DODIK: „To je sljedeći scenario i za nas Srbe, ukoliko ne bude Republike Srpske…”

On smatra da je mirni razlaz i dobra saradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku historiju.

– Niko nema namjeru da ovdje diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno – rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da natjeraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

– To je sljedeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha – rekao je Dodik u Banjoj Luci.

On je istakao da, sa druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, sa pravom traže svoj položaj.

Dodik smatra da “apsolutno nije uspio eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci zajedno sa Bošnjacima”.

– Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer niko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdje sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mjera naše slobode i dobrog života – rekao je Dodik.

On je kazao da je “Republika Srpska devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD-a i Zapada”.

– Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovdje ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu – rekao je Dodik.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više