Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

NSRS: “Umjesto da gospodin sjedi u zatvoru, on sjedi ovdje i drži pridike…”

Džerard Selman, kao jedini kandidat kojeg je predložila pedsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, izabran je na funkciju predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske.

No, nije sve prošlo glatko.

Žestoka rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srspke vodila se uoči glasanja za izbor novog-starog predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske Džerarda Selmana. Narodni poslanik Nebojša Vukanović u podužem ekspozeu osvrnuo se na Selmanov rad i njegove „uspjehe“, kazavši kako je predmet protiv Milorada Dodika baš uz pomoć Selmana prebačen Specijalnom tužilaštvu, koje, pak, za samo jedan dan donosi odluku kako nema elemenata krivične odgovornosti.

Vukanović je podsjetio na događaje iz novembra 2011. godine, kada je današnji predsjednik Vrhovnog suda Republike Srpske, prema njegovim riječima, odigrao ključnu ulogu u oslobađanju Dodika i ostalih od odgovornosti.

„Specijalno tužilaštvo Republike Srpske, samo dan nakon što je preuzelo predmet od SIPA-e, donijelo je naredbu da, zbog nedostatka, tobože, dokaza, obustavi istragu protiv Milorada Dodika, Mladena Lazandića, Nedeljka Čubrilovića, Fatime Fatimbegović, Milana Dakića i Aleksandra Džombića, Dragana Davidovića. Na sve to, tadašnji ministar pravde Džerard Selman izjavio je da on garantuje da je ta pravosudna institucija postupila u skladu sa svim zakonskim propisima.

Selman je tada izjavio da su svi optuženi bili politički procesuirani. A, naš predsjednik Čubrilović je sve saznao od novinara, pa je tada bio neupućen, tobože, kao Koštunica…“

Na početku izlaganja Vukanović je prozvao i Petra Đokića, kazavši kako je nevjerovatno da „umjesto da je gospodin u zatvoru zbog lažne diplome, on sjedi ovdje i drži moralne pridike“.

No, ni tu nije bio kraj. Vukanovića je na kraju izlaganja prekinuo poslanik Petar Đokić, a onda je uslijedio novi verbalni okršaj:

„Nemoj da mi dobacuješ, ni jedne više da nisi progovorio…“, zagalamio je Vukanović na Đokića prije nego što mu je oduzeta riječ.

(SB)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više