Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Radončić: Bošnjaci nisu zaslužili da ih vode neozbiljni ljudi

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost(SBB) oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom izjave Šefika Džaferovića “da BiH ne zaostaje za zemljama regiona kada je u pitanju vakcinisanje građana”.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Bošnjaci nisu zaslužili da ih vode neozbiljni ljudi.

Usred teške krize sa hiljadama ilegalnih migranata i haosa u smislu sigurnosnog ugrožavanja ljudi, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je javno i primitivno drsko rekao da se radi o “seksi temi i fensi pitanju”.

U žalosnom vremenu kada je Federacija BiH, odnosno Bošnjaci, jedini prostor u Evropi i šire bez početka masovne imunizacije, ministrica Bisera Turković potpuno nemedicinski i neodgovorno izjavljuje da je “Astra Zeneca vakcina za siromašne” (a, primjerice, cijela Velika Britanija je primila baš to cjepivo).

Još gore, dok u Bosni i Hercegovini ni na vidiku nema prijeko potrebnih milion-dva vakcine i kada dnevno umire više od 40 osoba, član Predsjedištva BiH, Šefik Džaferović, šibicarski izjavljuje da “Bosna i Hercegovina ne kasni za regionom u imunizaciji”.

Brojke govore drugačije. Republika Srbija je već utrošila nevjerovatnih tri miliona doza i svakodnevno vakciniše više od 10.000 svojih građana, Republika Hrvatska je plasirala više stotina hiljada doza, a teritorijalno mala Crna Gora je počela sa masovnom imunizacijom…

Zaista, Bošnjaci nisu zaslužili da ih u jeku historijske drame vode i predstavljaju ovako nedržavotvorni, neodgovorni i teškim obmanama skloni ljudi”, poručio je on.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više