BiH Politika

Sanja Vulić: Žao mi je što mi Srbi nismo kao vi Bošnjaci, svi ste jedinstveni, držite se…

Na 16. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrana je poslaničke inicijative Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta koja glasi:

„Nalaže se Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH da u roku od deset dana od dana usvajanja ove inicijative otpočnu proceduru traženja, diplomatskim i drugim prikladnim kanalima, informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od nje, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tokom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tokom svog mandata kao člana Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom burne rasprave o ovoj incijativi, zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, iznijela je zanimljivu konstataciju, piš e”Avaz“.

– Vidjet ćemo da li ćete vi, koji ste iz SDA, podržati ovu incijativu. Sigurna sam da ćete taster „za“ stisnuti, ne znam iz kojih razloga da ne uđemo ponovo u nacionalnu retoriku. Jedno je sigurno, ono što ja zamjeram nama Srbima i ovima koji dolaze iz opozicionih redova iz RS jeste što nemamo to jedinstvo koje vi u ovom domu Bošnjaci imate. Vi nema šta jedni drugim ne kažete, i vi gospodinu Arnautu i Arnaut vama, izvrijeđate se najstrašnije, ali kada je incijativa u pitanju bila koga od vas, svi ste za, svi ste jedinstveni, i to jedinstvo vas i drži na okupu i Bosnu i Hercegovinu imamo takvu kakvu imamo, navela je Vulić

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle