Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SDA i DF bojkotirali nastavak sjednice, pali izvještaji KCUS-a, Apoteka, ZZO KS…

Na nastavku 37. radne sjednice Skupštine KS glasalo se o više izvještaja zdravstvenih institucija kao i o Izvještaju o radu Službe za zapošljavanje KS.

Zastupnik Elmedin Konaković kazao je u poslovničkoj intervenciji da sjednici namjerno ne prisustvuju zastupnici SDA i DF-a koji se nalaze u hodniku ispred sale čime pokušavaju opstruirati rad sjednice. Iako je na početku sjednice bilo 28 zastupnika, glasanju nisu prisustvovali zastupnici ove dvije stranke.

U sali je bilo prisutno 19 zastupnika NIP-a, SDP BiH, Naše stranke, SBB-a, samostalni zastupnici koji su se izjašnjavali o izvještajima.

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2020. godinu nije usvojen, kao ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU “Apoteke Sarajevo” za 2020. godinu, Izvještaj finansijskom poslovanju JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu.

Jedino je usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu na čijem je čelu doktor Dževad Begić.

Također nije usvojen ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. – 31.12.2020. godine, sa prilozima i Izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. – 31.12.2020. godine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više