Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SDP: Puna podrška Vladi KS na poduzetim mjerama, bolesne građane ne zanimaju ni stranke ni politika

Nas u sarajevskom SDP-u u ovom trenutku apsolutno ne interesuje čiji je kadar direktor bilo koje institucije ili ustanove, mi insistiramo na saradnji sa svima i spremni pomoći svima, saopćeno je iz ove stranke.

– Bolesne građanke i građane u ovoj situaciji ne interesuju ni stranke i politika, nego isključivo da dobiju stručnu pomoć kako bi mogli ozdraviti. Mi u Vladi KS dajemo svoj maksimum i imamo puno pravo to tražiti i od ostalih. Zato i ovim putem pozivamo donosioce odluka na svim nivoima, ali i naše građanke i građane, na jedinstvo i odgovornost jer samo zajedno možemo spašavati ljudske živote – saopćeno je.

Sarajevski SDP smatra da je krajnje vrijeme da, zbog očiglednog političkog neslaganja, Vlada Federacije BiH svojim kontinuiranim izostankom donošenja adekvatnih mjera prestane kažnjavati  građanke i građane Kantona Sarajevo, ali i ostatka Federacije Bosne i Hercegovine.

– Iako je Kanton Sarajevo ostavljen od strane državnih i federalnih organa vlasti na milost i nemilost, mi unutar vlasti i Vlade KS činimo vanljudske napore da stabilizujemo jako složenu situaciju koja je, između ostalog, nastala i zbog nečinjenja viših nivoa vlasti.

Sada nije vrijeme da dajemo političke ocjene svega onoga što se dešava i u Bosni i Hercegovini, njena oba entiteta, ali i u Sarajevu, niti da povlačimo političke poteze jer će za to biti vremena kada se stabilizira situacija.

Međutim, dužni smo spomenuti da nikakvu pomoć Kanton Sarajevo ne dobiva za borbu protiv pandemije od strane Federacije BiH, kao ni državnog nivoa. Bez obzira na sve vjerujemo da će Vlada KS iznaći način da sami ovo prebrodimo i pružimo pomoć našim građanima – saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo.

Još jednom pozivaju vlade na svim nivoima vlasti da ubrzaju nabavku vakcina, te da ovaj proces vode u potpunosti transparentno i uz puni uvid javnosti u svaki njen segment.

– Mi, kao SDP, ćemo nastaviti tražiti odgovornost svih nivoa vlasti jer je to jedini način kako bi zaštitili zdravlje naših sugrađanki i sugrađana. Sarajevski SDP daje punu podršku Vladi KS, Kriznom štabu KS i Ministarstvu zdravstva KS na do sada poduzetim mjerama, kao i onim koje budu ubuduće donosili, a tiču se zaštite zdravlja građana i građanki Kantona Sarajevo i pomoći privredi u Kantonu Sarajevo – saopćeno je.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više