Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šepić izabran za predsjednika odbora za vanjske poslove Vijeća Evrope

Poslanik u Parlamentu BiH i predsjedavajući Delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope izabran je danas u Strazburu za predsjednika odbora za vanjske poslove Vijeća Evrope.

Za Šepićevu zamjenicu, na istoj sjednici je izabrana Maria Guzenina iz Finske.

Ovaj izbor je veliko priznanje i potvrda međunarodnog kredibiliteta Šepića, ali i velika pobjeda za BiH, jer se radi o jednom od najznačajnijih i najutjecajnjih odbora unutar Vijeća Evrope, sa svih 47 zemalja članica, od kojih su većina i članice Evropske unije.

Šepić je od 2002. godine bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u dva mandata, a drugi mandat je prekinuo 2007. godine jer je imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabran je na općim izborima 2010. godine. Međutim, kako je novi saziv Vijeća ministara potvrđen tek početkom 2012. godine, Šepić je do tada produžio mandat na mjestu zamjenika ministra civilnih poslova pa je mjesto u državnom parlamentu zauzeo tek u 2012. godini.

Na općim izborima 2014. ponovo je osvojio mandat u Parlamentu BiH.

Izvor: klix.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više