Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šepić: Mostar ne smije biti ‘stolni grad’ Čovića, to mora biti zajednički cilj i BH bloka i SDA

Izbor gradonačelnika Mostara je najvažnije političko pitanje ovih dana, posebno pred sutrašnji nastavak sjednice Gradskog vijeća.

Trenutnu situaciju komentarisao je i Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka koji je pozvao da i Koalicija okupljena oko SDA i BH blok ostave postrani razlike i medijska prepucavanja, a da zajedno sjedu i dogovore izbor zajedničkog kandidata za gradonačelnika, jer za to imaju odgovornost, a i kapacitet da to urade. U suprotnom, biće odgovorni za ponovnu predaju i prodaju Mostara politici Dragana Čovića, koja od ovoga grada želi napraviti ‘stolni grad’ samo jednog naroda. Pročitajte njegovu izjavu u cjelosti:

“Što se tiče izbora gradonačelnika u Mostaru, bilo glasanje javno ili tajno, uvjeren sam da je za ovu zemlju u ovom trenutku najvažnije da novi gradonačelnik ne bude iz HDZ-a Dragana Čovića. To treba biti cilj i Koaliciji za Mostar i BH bloku – Mostar ne smije biti stolni hrvatski grad. I tačka. Sve drugo je manje važno i možda sa sobom nosi greške i opasnosti, ali po državu ovo je najbolji put za budućnost. Tu SDA ima najveću odgovornost i Hercegovina to zna. BH blok, s druge strane, ne smije biti isključiv.

U suprotnom, ma koliko glasno pokušavali objasniti i jedni i drugi da baš njihovom kandidatu pripada pravo da ga ona druga grupacija podrži, a rezultat izostanka tog dogovora bude ponovni izbor Čovićevog gradonačelnika, i BH Blok i Koalicija oko SDA ostaće upamćeni kao politike koje su primarno odgovorne što nisu prekinule, a mogle su, ovaj negativni trend i što su nanovo predali i prodali Mostar u kojeg se inače kunu. Time bi sigurno bili obilježeni i dugoročno izgubili povjerenje i podršku Mostaraca, što bi otvorilo prostor za druge političke projekte za ovaj grad, ali i šire u BiH.”- napisao je Šepić na zvaničnom FB profilu.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više