Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Skandalozno: Preko reda se vakcinisali sestra i zet Bakira Izetbegovića te Fikret Prevljak

Na redu za vakcinaciju tada su bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina

 

Dok građani BiH dobivaju vakcine “na kapaljku”, mimo svih protokola za vakcinaciju, 12. maja u Zetri vakcinisali su se sestra i zet lidera SDA Bakira Izetbegovića, saznaje Avaz.

 

Osim njih, taj dan vakcinisao se i predsjednik Kantonalnog odvora SDA Fikret Prevljak. Prema dokumentaciji, oni su primili “Pfizerovu” vakcinu protiv COVID-19.

 

Na redu za vakcinaciju tada su bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina – kazao je izvor “Avaza”.

 

sabina-i-mirsad-berberovic-vakcinacija

Skandalozna je informacija da su članovi porodice lidera SDA i jedan od čelnika ove stranke “došli na red” prije mnogih iz prioritetne grupe građana.

 

Podsjetimo, velike su gužve bile proteklih dana pred Olimpijskom dvoranom Zetra gdje su nastariji građani primali vakcine koje su, u najvećoj mjeri, donirane BiH.

 

fikret-prevljak-vakcinacija

 

Prema riječima nadležnih, gužve su se stvarale zbog toga što se javljaju nesuglasice i nesporazumi oko termina. Sa druge strane, dok sindikati novinara, policije i radnika zaposlenih u trgovinama apeluju da oni također budu na listi prioriteta za vakcinaciju, dokumenti koji su u posjedu “Avaza” pokazuju i da se najbliži do Bakira vakcinišu i mimo prioritetnih grupa i mimo redova u Zetri.

 

Ministar zdravstva KS Haris Vranić prethodnih dana objavio je da je bilo neregularnosti prilikom vakcinacije te da će se izvršiti sve provjere.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više