Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Skupština HNK-a usvojila rebalans budžeta za 2019. godinu

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je danas Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2019. godinu u iznosu od 242.494.657 maraka, a o Nacrtu budžeta i Nacrtu izvršenja budžeta za 2020. raspravljat će u petak, na izvanrednoj sjednici.

Rebalansom budžet je povećan za skoro 20 miliona maraka koje će biti usmjerene za projekte obrazovanja, kulture i sporta, prema jedinicama lokalne samouprave, kao i na kapitalne izdatke u oblasti putne infrastrukture i drugo.

Predsjedavajući Skupštine HNK-a Šerif Špago istakao je kako su se klubovi uspjeli usuglasiti da na današnju sjednicu bude uvršten Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2019. godinu, s kojim su upoznati tek u ponedjeljak, a da Nacrt budžeta i Nart zakona o izvršenju budžeta za 2020. godine, koji je Vlada HNK-a usvojila također u ponedjeljak, bude planiran na sljedećoj izvanrednoj sjednici u petak.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o izvršenju budžeta HNK-a za 2018. godinu i Izvještaj o izvršenju tekuće rezerve budžeta HNK-a za 2018. godinu.

Također, usvojen je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o koncesijama kojim se, u cilju efikasnijeg i jednostavnijeg provođenja procedure dodjele koncesije po samoinicijativnoj ponudi, razdvaja rok podnošenja zahtjeva za preispitivanje odluke o dodjeli koncesije u postupku po samoinicijativnoj ponudi od postupka javnog poziva za dodjelu koncesije, odnosno nadmetanja po pozivu.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više