Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SNSD podnio kaznenu prijavu protiv članova SIP-a i sudaca

SNSD je Tužiteljstvu BiH uputio kaznenu prijavu protiv članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i sudaca koje smatra odgovornim za poništavanje rezultata izbora u Srebrenici i Doboju.

Savjetnik za pravna pitanja predsjednika ove stranke Marko Šukalo istaknuo je da se ovom prijavom štite interesi Republike Srpske i stvaraju pretpostavke da pravdu potraže i pred međunarodnim sudovima.

Šukalo je rekao da SNSD poštuje proceduru, te da zaštitu prava traži na svim pravosudnim instancama državne zajednice BiH, iako u njih nema povjerenja, te da su za ovim potezom posegnuli nakon što im je Sud BiH odbacio žalbu na odluku SIP-a.

“SNSD je danas poslao kaznenu prijavu protiv šest članova SIP-a BiH i troje sudaca Apelacijskog suda BiH. Kaznena prijava se odnosi na kaznena djela nesavjestan rad u službi, kršenje zakona od strane sudaca a u vezi s kaznenim djelom izborne prevare”, naveo je Šukalo za RTRS.

On smatra da je nemoguće odgovoriti na pitanje kad će se Tužiteljstvo izjasniti o ovoj prijavi jer je, kako tvrdi, u BiH, između ostalog, grubo narušeno jedno od najvažnijih pravnih načela.

“Što je jedan od najvažnijih postulata prava? Pravna sigurnost. E, nje više nema u BiH. Ne znamo što je sljedeće što će se dogoditi Republici Srpskoj i Srbima kao konstitutivnom narodu u Republici Srpskoj i BiH”, upozorio je Šukalo.

Šukalo najavljuje da SNSD priprema i apelaciju Ustavnom sudu BiH kao posljednjoj instanci. Ne budu li zadovoljni, obratit će se, kaže, i Europskom sudu za ljudska prava.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više