Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

State Department za VOA: Sjedinjene Države podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Sjedinjene Američke Države podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, čije je poštovanje zacrtano Dejtonskim mirovnim sporazumom, saopćeno je iz State Departmenta u pisanom odgovoru na upit Glasa Amerike da prokomentarišu medijske izveštaje o navodnom non-pejperu u kojem se predlaže prekrajanje granica na Balkanu.

Portparol State Departmenta naveo je da “Sjedinjene Države duboko cijene svoje dugotrajno partnerstvo sa Bosnom i Hercegovinom i da ostaju posvećene zajedničkom cilju demokratske, inkluzivne i prosperitetne BiH na putu ka punoj euro-atlantskoj integraciji”.

“Sjedinjene Države snažno podržavaju put ka članstvu u Evropskoj uniji svih aspiranata na Zapadnom Balkanu. Verujemo da je budućnost Zapadnog Balkana nesumnjivo u Evropskoj uniji. Proces proširenje promoviše dugoročan mir, stabilnost i prosperitet širom regiona”, zaključuje se u odgovoru State Department Glasu Amerike.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više