Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tegeltija danas sa Viškovićem i Novalićem, hoće li biti donesena nova mjera?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija održat će danas u Sarajevu, sastanak sa entitetskim premijerima Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem.

Sastanku će prisustvovati ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, ministar sigurosti BiH Selmo Cikotić i šef Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić.

Kako mediji navode, jedan od povoda je i zaključak sastanka premijera Novalića s kantonalnim premijerima da se od Vijeća ministara traži hitno pokretanje aktivnosti za nabavku vakcina jer su neki proizvođači kao što je Pfizer jasno rekli da pregovaraju samo s državama.

Međutim, bit će govora, između ostalog, i o uvođenju PCR testa za ulazak u BiH. To je potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara.

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje PCR testa za ulazak u BiH.

“Savjet ministara je spreman pripremiti tu odluku, u ovom trenutku taj zahtjev postoji samo iz FBiH. Što se tiče uskršnjih praznika, želimo da pošaljemo poruku da se kafići i restorani zatvore”, rekao je Tegeltija.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više