Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vijeće ministara danas o dodatnim uslovima za ulazak stranaca u BiH

Vijeće ministara danas će održati vanrednu sjednicu, a na dnevnom redu naći će se prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, u drugom krugu glasanja.

Riječ je o usaglašenom tekstu čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Vijeće ministara razmatrat će i obavještenje o prestanku primjene preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki i prijedlog odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, u drugom krugu glasanja, na prijedlog Agencije za javne nabavke BiH.

U drugom krugu glasanja naći će se i prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti razmatraće se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe droge, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Sjednica je zakazana za 13.00 časova.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više