Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vlada RS dala garanciju za puštanje Radovana Karadžića

Vlada Republike Srpske dala je garanciju da se Radovanu Karadžiću odobri privremeni boravak na teritoriji Republike Srpske, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Zahtjev za puštanje podnio je pravni zastupnik Petera Robinson koji je tražio privremeno puštanje Karadžića dok traje žalbeni postupak po njegovoj žalbi na presudu Pretresnog vijeća MKSJ u Hagu.

Garancija Vlade RS objavljena je u Službenom glasniku RS br.42 , 27. maja 2016. godine, a proslijeđena je Ministarstvu pravde BiH radi dostavljanja nadležnim organima, navodi se između ostalog u saopštenju.

Podsjećamo, Žalbeno vijeće u predmetu Karadžić donijelo je odluku u kojem je odbacilo dva Karadžićeva zahtjeva, i to 22. aprila ove godine – zahtjev za privremeno puštanje za vrijeme trajanja žalbenog postupka, i 28. aprila radi prisustvovanja bratovom pomenu.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više