Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vojin Mijatović: „Novaliću, je li moguće da jedino čovek sa debelim policijskim dosijeom iz Srbije može biti dobavljač…”

Mijatović tvrdi da je još u četvrtak izašao sa informacijom oko spornih stvari u vezi sa nabavkom vakcina od strane Vlade FBiH, napominjući kako su pojedini mediji dobili potvrdu da je dobavljač vakcina za FBiH čovjek sa debelim policijskim dosijeom u Srbiji.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović traži od premijera FBiH da odgovori na pitanja:

-Je li moguće da jedino čovek sa debelim policijskim dosijeom iz Srbije može biti dobavljač pored svih BiH firmi koje su dostavile ponude?

-Istina je da je FBiH potpisala ugovor sa dotičnim, ali pitanje je da li dotični ima potpisan ugovor sa Ruskom stranom?

-Zašto se isti ugovor nije potpisao regularnim diplomatskim putem, iako je ambasador BiH u Ruskoj Federaciji uredno obavestio MVP BiH da je otvorena mogućnost za to?

-Neka premijer odgovori ko je još od savetnika i visokih funkcionera BiH uključen u ovu nabavku, i zašto su isti zvali i obilazili BiH firme koje su takođe dale ponude?

-Na kraju, rekli ste vakcine stižu za tri dana, samo odgovorite da li stižu onih 100.000 koje su već u Srbiji, a kad stiže ostatak i dali stiže ostatak?

„Napominjem da je ključno nabaviti vakcine za građane BiH i to nikad neću osporiti, ali to ne znači da će kriminal proći ukoliko ga ima bez obaveštavanja građana BiH. Na kraju ove priče ćemo videti ko radi protiv BiH, vi ili ja“, poručio je na kraju Mijatović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više