Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bojkot se nastavlja… Željko Komšić nepoželjan i u Neumu

Općina Neum jučer se priključila pokretu protiv nedavno izabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a za odluku da se proglasi nepoželjnim u Općinskom vijeću glasala su i dvojica dojučerašnjih Komšićevih stranačkih kolega iz Demokratske fronte.

Na sjednici Općinskog vijeća Neuma tačno tri mjeseca od izbora Komšića u Predsjedništvo BiH donesena je odluka da se proglasi personom non grata.

Za tu je odluku glasalo svih 17 vijećnika u Općinskom vijeću Neuma od kojih su i dvojica donedavnih članova Demokratske fronte Ivan Stanković i Stipe Čapeta.

Stanković i Čapeta napustili su DF na čijem je čelu Komšić. Ranije je ovakvu odluku donijelo 25 općina sa hrvatskom većinom, a u Mostaru je organiziran protest protiv Komšića.

Neum je nažalost jedna u nizu općina koje su donijele ovakvu odluku. Jučer je to učinila i općina Dobretići.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više