Fresh Press portal
BiH Politika

Bradara: Moje vrijeme za sazivanje sjednice još nije nastupilo

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradaraizjavila je da prati situaciju i da pozdravlja zasjedanje Centralne izborne komisije održano danas u najkraćem mogućem roku od trenutka kada je i posljednja skupština izabrala izaslanike (petak), ali i da suprotno mišljenju javnosti ili pojedinih medija, posao CIK-a nije završen, i da nažalost “njeno vrijeme” u vezi mogućnosti sazivanja sjednice još nije nastupilo.

 

– Ne znam koliko su kolege iz CIK-a danas ove informacije uspjele iskomunicirati sa javnosti, ali, nakon njihovog današnjeg utvrđivanja rezultata, slijedi rok za žalbe u roku od dva dana. Prije službene potvrde odnosno objave u Službenom glasniku, nažalost, sazivanje sjednice nije moguće. Prema dostupnim informacijama, CIK bi rezultate, djelomično ili potpuno mogao potvrditi u četvrtak a objaviti već u petak, i nakon toga bi u najkraćem poslovničkom roku sjednica bila zakazana – navela je Bradara u izjavi dostavljenoj iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

 

Dodala je kako su to činjenice na koje je upozoravala i prije samih izbora a pogotovo nakon njih, odnosno prije Odluke CIK-a o popunjavanju Doma naroda, te da je osim toga, više puta apelirala na skupštine da izvrše izbor izaslanika i da je rok davno prekršen.

 

– Tako da sve ono što bude do mene, a to je sazivanje sjednice u najkraćem poslovnički mogućem roku, od potvrđivanja konačnih ili djelomičnih rezultata, ću ispuniti. Nadati se da će sjednica biti već početkom sljedeće sedmice. Što se samog proračuna tiče i priprema za njegovo izglasavanje, moj ured već prati ovaj proces kako bi ga maksimalno ubrzali, a sve insinuacije glede starog saziva još jednom ponavljam, su netačne i zlonamjerne jer s prvim izabranim novim izaslanikom, ta mogućnost je isključena- obrazložila je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više