Fresh Press portal
Početna » Blog » Ćamil Duraković: Gdje su milijarde upućene ka Srebrenici? Ulože 10 miliona i propadnu…
BiH Politika Video

Ćamil Duraković: Gdje su milijarde upućene ka Srebrenici? Ulože 10 miliona i propadnu…

Featured Video Play Icon

Ovako: pitao bih FDS zašto su uložili 10,12,13 miliona dividenti od FDS-a, oni su napravili hotel koji još nije otvoren zadnjih 10 godina, završen je prije 8-9 godina. Trebalo bi utvrditi tu količinu novca koja je došla.

Najbolnije je nama.

Svaka lokalna zajednica podliježe zakonu o budžetskom sistemu, ne možete toliko novca pronevjeriti kroz budžet. Nevladina udruženja ubace samo ime Srebrenice u naziv i to ide, dobijaju novac od međunarodnih vlada. Nas neko pravi budalama.

Vijeće ministara je nakon našeg protesta 2007. donijelo odluku o dodjeli 10 miliona eura Srebrenici. Ta su sredstva realizovana tek 2010. godine. Budžet Srebrenice je 4 miliona, to je socijalni budžet u kojem nema kapitalnih stavki osim ako ne dođu sa strane.

Najveću količinu novca realizira svako za sebe.

Brčko disktrikt da općini Srerebnica novac i inisistira da realizira projekat izgradnje lokalnog puta. Mogao sam biti nezavisni kandidat, za mene je Srebrenica ne samo političko pitanje nego i moralno. Nisam htio doprinijeti rušenju jedinstva, svoju ličnu korist ne bih nikad stavio ispred Srebrenice.

Bit ću dio svakog projekta koji ima za cilj skidanje sa vlasti politika koji zvanično negiraju genocid. Ne mora to biti Ćamil. Bio sam samo mladić kad sam se vratio u Srebrenicu.

Svoj život sam vezao za taj grad, imao sam ozbiljne ponude da odem iz Srebrenice, diplomatske, političke, ali moja svijest je da se otrgnem od Srebrenice, tamo se najbolje osjećam, psihički, mentalno. Nemam namjeru da odem.

Rekao sam da želim okončati svoj život u Srebrenici. Budućnost za moju djecu nije baš najsjajnija u Srebrenici. Posljedice koje trpimo kroz obrazovni sistem su fatalne. Naša djeca tamo trpe, ali i ja sam rođen u selu Luka, pa je nekakav Ćamil iz Luke otišao u Ameriku, nadam se da će i moje kćerke tako.

Povezani članci

Ćamila Durakovića hvata strah: “Nije isključeno da nas počnu tući i zatvarati”

E.H

Civilizacijski je ukloniti crkvu iz dvorišta nane Fate Orlović

E.H

Duraković: OHR treba nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više