Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čavić: “Dosta je više Dodikovih manipulacija”

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da provede skupštinsku odluku o referendumu u tom bh. entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH i tako, kako je naveo, dokaže svoj patriotizam.

Odluka o referendumu je, podsjeća Čavić, objavljena u “Službenom glasniku RS-a” i od tada je počeo da teče rok od 50 dana za njegovo održavanje, a već je prošlo više od polovine vremena i trebao bi da bude održan 19. novembra.

Istovremeno, kazao je, da Komisija za provođenje referednuma, čiji je predsjednik Željko Mirjanić iz SNSD-a, se ne sastaje, te nema tehničkih priprema niti štampanja glasačkih listića.

– Nema više vremena za čekanje. Dosta je više njihovih manipulacija – kazao je Čavić i podsjetio da postoji stenogram sa sjednice Skupštine RS-a, kada je Dodik izjavio da garantuje da će referendum biti sproveden.

U NDP-u, kazao je Čavić, podržavaju sve što je definisano zakonom, pa tako i održavanje referenduma.

ČITAJ VIŠE: “Hoće li Milorad Dodik da ja objavim dokaze i snimke?”

Potvrdio je i da opozicija priprema krivičnu prijavu protiv Komisije za održavanje referenduma, ukoliko referenduma ne bude i ako budu opstruirali svoj posao.

Čavić je na konferenciji za novinare iznio podatak da se ulaz u NATO štab u Butmiru nalazi na teritoriji RS-a, odnosno u Istočnom Sarajevu, te poručio kako očekuje da MUP RS-a, nakon što na snagu stupi usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS-a, “istjera NATO sa teritorije RS-a”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više