Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čavić iznio šokantne podatke: Bobar banka i Banka Srpske progutale 500 miliona KM depozita!

U emisiji BN televizije „Puls“, Suzana Rađen Todorić je intervjuisala Dragana Čavića, lidera NDP-a, koji je pored ostalog govorio i o pljački banaka u RS-u i odgovornosti za propast ogromnih sredstava.

„Dvije banke su uništene i njihova propast je koštala gotovo pola milijarde maraka“, rekao ja Čavić.

-Bobar banka je progutala oko 250 miliona depozita građana, elektroprivrede, brojnih opština i Distrikta Brčkog, pravosudnih institucija. Jednako tako će koštati i propast Banke Srpske, oko 250 miliona, rekao je Čavić.

Čavić je istakao da se za kriminal u Balkan Investment Banci, kasnije Banci Srpske, znalo iz nekih izvještaja još 2011. godine.

-Znalo se i nije se reagovalo. Da se prije pet godina reagovalo, spriječili bi se ogromni gubici koji su uslijedili. Znalo se i polovinom 2014. godine o problemima likvidnosti Bobar banke.

„Vlast je tu veliku pljačku tolerisala“, tvrdi Čavić.

On je naveo primjer Srbije iz 2001. godine gdje je pet banaka propalo i zaljuljalo finansijsku stabilnost Srbije. Vlast je reagovala i uhapsila oko 100 ljudi. „U Rebublici Srpskoj ništa“, kaže razočarano Čavić.

Čavić je odgovorio i na pitanje zašto se tim slučajem bavi Tužilaštvo BiH. Prema Čaviću, samo se time i može baviti Tužilaštvo BiH:

„Radi se o međunarodnom kriminalu, o kojem se dokazi nalaze u deset država“, rekao je Čavić.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više