Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čelik najavio kazne: Disciplinska prijava protiv zastupnika koji nisu došli na sjednicu

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik je nakon što je prekinuta današnja sjednica, kazao da su ispunili sve uvjete za održavanje sjednice, te da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv zastupnika koji nisu došli.

Kazao je da je u skladu s poslanikom poslao najavu za održavanje sjednice zastupnicima i ministrima. Imali su i odobrenje Kriznog štaba za održavanje sjednice.

Podsjetio je da parlamenti BiH i Federacije BiH, skupštine, odnosno sjednice održavaju normalno i u skladu s mjerama i preporukama kriznih štabova.

Osigurano nam je sve što je bilo potrebno za održavanje sjednice. Ali pretpostavljam da su zastupnici krenuli u izbornu kampanju, pa pokušavaju napraviti paralelni sistem. To njima uspijeva. Ne poštuju zakone o državnim službenicima i namještenicima”, kazao je Čelik za “Raport.ba“.

Dodao je da će protiv svih koji danas nisu došli na sjednici, biti podnesena disciplinska prijava i pozvat će na odgovornost sve koji ne poštuju Zakon.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više