Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čolpa: Policijski sat ne ograničava pandemiju, već pravo na rad i kretanje iza 21 sata

Policijski sat ne ograničava pandemiju, već pravo na rad i kretanje iza 21 sata, smatra zastupnik u federalnom Parlamentu Nihad Čolpa.

“Odlučili su kažnjavati rad i kretanje iza 21 sata, kao da taj period ima “ekskluzivu” za širenje zaraze. O tome da policijski sat ne ograničava pandemiju najbolje govori podatak da smo u posljednjih sedam dana na trećem mjestu svjetske liste smrtnosti po glavi stanovnika.

Mjere koje vlast donosi samo liječe njihovu savjest da su nešto uradili, a pritom nikad ništa nisu suštinski uradili. Nakon više od godinu dana nije podnošljivo da trpimo nerazumne mjere koje razaraju ekonomiju.

Nije problem u većoj slobodi građana, već u tome što niste nabavili vakcine, proveli brzu imunizaciju stanovništva, pojačali javni gradski prevoz i angažovali više medicinskih i nemedicinskih radnika. Kučni pritvor nije donio željeni rezultat, potrebno je izmjeniti besmislene mjere. Nastavljamo se boriti za više zdravlja, posla i slobode”, istakao je Čolpa, piše “Patria“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više