Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ćosić: “Hrvati spasili BiH, a sada se trebaju spašavati od BiH”

Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade ŽZH ističe kako su Hrvati spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a sada se ti isti Hrvati moraju spasiti od BiH.

Naravno, Ćosić je komentirao situaciju povodom Dana nezavinosti, a rekao je kako danas taj praznik najviše slave oni koji 90-tih godina nisu željeli nezavisnu BiH.

No kada je došlo do toga da se podrža nezavisna BiH, Muslimani su učinili to smatrajući kako će dobiti novu Jugoslaviju, napominje Ćosić.

“Čak i tada, kada su konačno prihvatili politiku nezavisnosti, nisu to učinili radi BiH, nego da bi BiH bila sjeme neke nove Jugoslavije. Tako je tada govorio Ejup Ganić, član Predsjedništva BiH i desna ruka Alije Izetbegovića. Danas ti probuđeni patrioti zamjeraju Hrvatima jer su se, navodno, u zadnji tren odlučili podržati referendum o nezavisnosti i da su kalkulirali o tome do zadnjega trena.”

Stav Ćosića je kako se Hrvati u BiH moraju spasiti od ove države, a ostalo što je rekao pogledajte u video ispod:

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više