Fresh Press portal
BiH Politika

Čović blokirao državu, pa za sve okrivio Komšića: “HDZ BiH će iskoristiti sva zakonski predviđena sredstva da se…”

u-cemu-se-prijedlog-df-a-razlikuje-od-hdz-ovog-komsic-covic-pola_5e3ae278f1cb7

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar smatra neprihvatljivim raspisivanje lokalnih izbora za Grad Mostar odvojeno od održavanja lokalnih izbora u drugim jedinicama lokalne samouprave.

“Unatoč postignutom sporazumu i usvojenim izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u dijelu koji se odnosni na izborna pravila za Grad Mostar, nelegitimni i nelegalno izabrani članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ovakvom odlukom narušavaju političku stabilnost Bosne i Hercegovine, produbljujući krizu koja u kontinuitetu traje više od desetljeća, od prvog nametanja Komšića, preko platformaške vlade, do danas.

Ovim putem podsjećamo i predstavnike međunarodne zajednice, supotpisnike sporazuma za Grad Mostar, da je jedna od odredbi bila i to da se izbori u Mostaru moraju održati kada i izbori u ostalim jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini.

Ne možemo se oteti dojmu da oni koji nisu bili dio povijesnog sporazuma za Grad Mostar i cjelovitu izmjenu izbornog zakona, ali izgleda i oni koji nisu postigli sve što su htjeli, sada preko Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine pokušavaju destabilizirati politički prostor kako bi stvorili uvjete za novog Komšića, sada samo na lokalnoj razini.

Iako je pozitivna činjenica da će izbori u Gradu Mostaru biti održani nakon 12 godina i napokon smo došli do toga da se skine nepopularni naziv ”grad slučaj” koji je Mostar dobio zahvaljujući dugogodišnjoj neodgovornoj bošnjačkoj politici u Bosni i Hercegovini, ovakav način održavanja lokalnih izbora upućuje na to da nekome ne odgovara da grad Mostar u kojem su Hrvati većina više ne bude ”grad slučaj”. Nažalost ovakva odluka Središnjeg izbornog povjerenstva kao institucije odgovorne za provedbu izbora ne samo da od Mostara pravi ”grad slučaj” nego i od Bosne i Hercegovine pravi ”državu slučaj”.

Na kraju jedna nadamo se pogrešna teorija, ali ništa nas ne može iznenaditi u današnje vrijeme. Bez obzira što je cijelom svijetu poznato da je Bosna i Hercegovina država tri naroda i tri monoteističke religije, Središnje izborno povjerenstvo izgleda to zaboravlja ili još gore ignorira pa svojom odlukom o raspisivanju izbora za 20.12. pet dana prije velikog katoličkog blagdana Božića, narušava prava svih katolika koji će biti uključeni u izborni proces, na slavljenje Božića jer će u to vrijeme morati pratiti aktivnosti ovog izbornog ciklusa. Možda je to i razlog, pa da eventualna ponovljena brojanja u centru za brojanje i sve ono što je prema kalendaru aktivnosti predviđeno za tjedan nakon izbora, budu po mjeri većinskog naroda ili religije.

Gradski odbor HDZ-a BiH će iskoristiti sva zakonski predviđena sredstva da se Mostarcima ne ukradu izbori”, stoji na kraju saopćenja.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više