Fresh Press portal
BiH Politika

Čović: “Ne postoji nikakva osobna, moralna i kakva god hoćete moja odgovornost za gašenje Aluminija”

HDZ ljuta na FTV: "Prestanite Herceg Bosnu nazivati "takozvanom""

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH, danas je u pauzi zajedničke sjednice Glavnog vijeća i Predsjedništva HNS-a novinarima kazao da će u narednih sedam do deset dana biti donesen priejdlog strategije djelovanja HNS-a BiH.

Poruke će biti snažnije nego do sada, da oni koji prave blokade u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti, pa vješto ili manje vješto upravljali tim krizama s naše strane neće više imati takav vid potpore ili rekao bih uvjerenje kako mi nemamo snagfe neke stavri promijeniti i na razini entiteta i na razini BiH.”

Oštar zaokret

Znači, morat ćemo napraviti jedan vrlo oštar zaokret i siguran sam da ću sa svojim kolegama, kada ovaj dokument usvojimo, iznijeti takav stav HNS-a kako bi se neke stvari ubrzale, jer ovakvo stanje u BiH nikome ne može odgovarati, a ponajmanje najmalobrojnijem narodu – poručio je Čović.

Na upit šta znači oštar zaokret, Čović je odgovorio da partneri s kojima su se opredijelili praviti vlast na svim razinama morat će razumjeti – ili ćemo krenuti odmah to zajedno raditi ili ne trebaju više računati na ta partnestva.

Govoreći o situaciji u “Aluminiju” i nizu sastanaka koje je imao s predstavnicima Sindikata, Upravom i Nadzornim odborom i koji će, rekao je uslijediti i u narednim danima, Čović je istakao kako mu se da postoji jako puno modaliteta da se naprave snažni iskoraci.

Međutim, mi smo se dogovorili da također, unutar “Aluminija”, djelujemo kroz sustav Sindikata koji zastupa djelatnike, jer, je cilj, prije svega, zaštiti 900 uposlenika “Aluminija”, Upravu, Nadzorni odbor i nas nekoliko iz politike koji mogu pomoći. Činjenica je da je šteta napravljena, da je šteta nesaglediva, a sagledat ćemo kada provjerimo šta se sve radilo u “Aluminiju” zadnjih 20 godina i to je suština svega.

Do tada i recimo jutrošnji razgovori, kao i ono što sam razgovarao preko vikenda sa njihovom Upravom i predstavnicima je osnovno opredeljenje da “Aluminij” ima svoju budućnost, ako mi znamo tu budućnost prepoznati kroz jednu klasičnu menadžersku, upravljačku ulogu i tome se trebamo psovetiti do kraja u narednih sedam do 10 dana, kako bi odgovorili na ova socijalna pitanja, kako bi se, ponaosob, svaka osoba zaštitila, ali paralelno s tim da se pokrene proces u ove tri tehnologije koje oni imaju, ljevaonica, anode, elektroliza.

Uvjeren sam, ako ste mene osobno pitali za stav, ako će se na taj način raditi, onda vjerujem dapostoji budućnost za nešto što je bilo strateško opredjeljenje kada je u pitanju aluminijska industrija u BiH” – kazao je Čović.

Pojasnio je da je teško bilo doći među radnike “Aluminija”.

Ne postoji nikakva osobna, moralna i kakva god hoćete odgovornost moja. Drago mi je to su prokomentirali oni koji su trebali prokomentirati. Nikada nekakav Dragan nije nekog nazvao, zvali su Dragana. Morat će neko odgovarati za ovo što je radio u “Aluminiju”. Ta kuća na drugačijim osnovama ima drugačiju budućnost” – rekao je lider HDZ-a.

Isisavali milione

Dodao je da oni koji pokušavaju, koji su isisavali milione, zaštititi svoju poziciju, sve će izaći na vidjelo ko god da je u pitanju.

Vjerujem da ćemo u narednih sedam-osam dana imati sliku šta se može uraditi. Ono što je problem, problem je što smo mi loše iskomunicirali. Oni koji pokušavaju, koji su isisavali milione, zaštititi svoju poziciju, sve će izaći na vidjelo ko god da je u pitanju. Dragan nikad nikog nije zaposllio u “Aluminiju”. Idemo sada sanirati štetu koja je ogromna. Vjerujem da ćemo vrlo brzo poslati poruku da se to da urediti na zdravim ekonomskim osnovama” – kazao je Čović, piše “Avaz“.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Čović: “BiH može izmijeniti Izborni zakon do kraja marta”

E.H

Miro Lazović ohladio Dragana Čovića: “Izborni zakon ne može biti onakav kakav je zacrtan u prostorijama HNS-a..”

E.H

HS BiH kritikovala Dragana Čovića: “Plaćao ljude da glasaju protiv Milanovića, a sad mu šalje čestitke”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više