Fresh Press portal
BiH Politika

Čović: “Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku”

covic-izborni-zakon-moguce-usaglasiti-do-kraja-marta-covic-fena_5e241c29150d4

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović, nakon glasanja za Sabor Hrvatske, u izjavi medijima poručio je da će utorak, 7. jula, na sastanku sa liderima SNSD-a i SDA pokušati postići dogovor o partnerskom djelovanju naredne dvije godine, te da bez toga Hrvati neće dati podršku za imenovanje nijednog bošnjačkog kadra.

Čović je istakao da partnerstvo HDZ-a i SDA ne postoji, a potpuno je nestalo posljednjih mjeseci imenovanjima hrvatskih zvaničnika u Centralnoj izbornoj komisiji, Centralnoj banci BiH i drugima bez bilo kakvog dogovora sa predstavnicima Hrvata i HNS-a.

Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku“, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Dodao je da se mora napraviti program rada bar za dvije godine da bi se to promijenilo, da bi imali jasan orijentir za budućnost, ali i kada je riječ o privredi budući da će posljedice po ekonomiju zbog epidemije koronavirusa biti ogromne, piše “Patrija“.

To su stvari koje moramo dogovoriti, a onda uz to i kadrovska pitanja“, naglasio je predsjednik HDZ-a.

Nada se da će se na sjednicama Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 7. i 8. jula usvojiti izmjene Izbornog zakona vezane za Mostar i to po hitnom postupku, te budžet institucija BiH po redovnom postupku kako bi svako mogao ugraditi popravke.

Što se tiče kadroviranja i u Vijeću ministara i u Parlamentu BiH, HDZ BiH će imati jasan stav prema partnerima. Vjerujem da ćemo na sastanku 7. jula riješiti te probleme“, dodao je Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda parlamentrane Skupštine BiH.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više