Fresh Press portal
BiH Politika

Čović: “U Tuzli je tama… nema Hrvata na istaknutim pozicijama”

novo-vijece-ministara-ozbiljno-ce-se-pozabaviti-migrantskom-krizom-covic-hdz_5e075686f31bc

Na 9. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raspravljalo se o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, a tim povodom govorio je i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

On je kazao kako se može nadmudrivati oko Mostara, ali dok je Aneksa 4. Daytonskog sporazuma ovo je država tri konstitutivna naroda. Čović je kazao i kako će se inzistirati da izbori u Mostaru budu kad i u ostalim sredinama u BiH.

Mostar vidim kao i svaku drugu jedinicu lokalne samouprave. Nadmudrivanja oko Mostara trebaju završiti, bilo je na desetke pokušaja, a ovo je izlazak iz svega toga, da Mostaru damo mogućnost da ima Gradsko vijeće, izabranog gradonačelnika, ali i minimalnu nacionalnu zastupljenost”, izjavio je Čović.

Čović je naveo da je Mostar u ovom vremenu sačuvao svoju multietničnost te da su rijetke takve sredine u Bosni i Hercegovini. Poslije toga kazao je kako bi volio da je takva situacija u Tuzli.

Na ovo je regovao poslanik Denis Bećirović kazavši da o Tuzli treba govoriti samo kao svijetlom primjeru.

Čović je odgovorio da u Tuzli nema Hrvata na istaknutim pozicijama što govori o politici koja se vodi, spomenuvši da nema svjetla već da je tama.

Bećirović je ponovo replicirao kazavši da Čović treba da se podsjeti presuda i UZP-a kad govori o tami.

Povezani članci

Dragan Čović se oporavio od koronavirusa

E.H

Hrvatski mediji otkrivaju skandal: Je li Čović s koronom stigao na Mljet i kako?

E.H

Čović blokirao državu, pa za sve okrivio Komšića: “HDZ BiH će iskoristiti sva zakonski predviđena sredstva da se…”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više