Fresh Press portal
Politika Region

Čovića brani jedino rektor koji ga je proglasio akademikom: “Kakve to veze ima, zar ćemo oduzeti titulu i Titu?”

Iako su banjalučku neustavnu proslavu Dana Republike Srpske ignorirali gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH, HDZ-ov Dragan Čović gledao ju je iz prvog reda…

Dragan Čović provodi daljnju getoizaciju hrvatskog naroda na prostoru gdje i tako čini većinu. Daljnje zapostavljanje Hrvata koji su ostali mimo tog prostora gdje HDZ nema vlast i radi konstatno na pokušaju da se BiH ustroji na tri federalne jedinice iako to ne želi javno reći, a na tom poslu mu je jedini savez realno može biti Milorad Dodik“, rekao je Dragan Markovina, predsjednik Nove ljevice.

Unatoč tvrdnji kako je hrvatsko-srpska suradnja najkraći i jedini logičan put do pravedne i troentitetske Bosne i Hercegovine, politički komentator Marijan Knezović također osuđuje Čovićev potez.

Smatram kako nijedan Hrvat nema što raditi na proslavi Dana Republike srpske i smatram kako je tu Dragan Čović pogriješio. No svejedno mi ga čak dođe malo žao kada vidim kakve ga sve političke nakaze iz Hrvatske napadaju s apsolutno krivim motivima.”

Iz ovog možemo zaključiti da Hrvatska politika prema BiH ne postoji, ona je svedena samo na to da bude instrument politike gospodina Čovića“, kazao je Zlatko Hasanbegović.

Prozivani Čović za sada se oglasio samo preko twittera i to upirući prstom baš u medije.

Znanstvenik i član stranke Pametno – Ivica Puljak smatra da je Čović ovim činom osramotio sve koje predstavlja, a time i Sveučilište u Zagrebu.

Zagrebačko sveučilište koje je i moje Sveučilište, ja sam na njemu magsitrirao, je nažalost dalo počasni doktorat gospodinu Čoviću. To se nikako nije smjelo dogoditi, a kad se već dogodilo onda zaista apleiram da mu se on i oduzme zbog povreda puno stvari, etičkih i ljudskih principa“, izjavio je.

Damir Boras, Mostarac koji je Čovića učinio počasnim akademikom je rekao: “Kakve to sada ima veze? “Hoćemo li onda Josipu Brozu Titu ili Svetozaru Borojeviću oduzeti? To su stvari koje se u Sveučilištima zbog takvih stvari ne rade”, poruka je rektora Sveučilišta u Zagrebu, prenosi “Slobodna Bosna“.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Čovićeva bajramska čestitka: “Dragi Bog povjerio nam je na čuvanje ovu prelijepu zemlju”

E.H

Čović: “Bio sam navijač Veleža, emocije ne mogu nestati nikada”

E.H

Čovićeva TV akrobatika: Dok obećava televiziju tzv. HB, propala mu i Naša TV

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više