Fresh Press portal
BiH Politika

Cvitanović: “Ili Herceg-Bosna ili Izborni zakon, Hrvati nemaju treću opciju”

Cvitanović

Ili Herceg-Bosna ili Izborni zakon, Hrvati nemaju treću opciju, rekao je za portal Bild.ba predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Cvitanović je, komentirajući najave Bakira Izetbegovića i drugih bošnjačkih političara, rekao kako Hrvati bez izmjena Izbornog zakona ne smiju dopustiti izborni ciklus 2022. godine i vođenje “politikantskim rizicima”.

Bakir Izetbegović je nedavno najavio nametanje komšića Hrvatima na nižim razinama, a u dijelu javne i intelektualne bošnjačke zajednice postoje najave o zauzimanju hrvatskih klubova u državnom i federalnom domu naroda od strane bošnjačkih politika.

Hrvati BiH ne smiju dopustiti ulazak u novi izborni ciklus bez izmjena Izbornog zakona. Nama je to najvažnije političko pitanje, a 2022. godina nas vodi u politički nestanak ako se budemo vodili politikantskim rizicima” – rekao je Cvitanović za Bild.ba.

Po njegovom mišljenju, ako Hrvati ne izbore Izborni zakon, trebaju se vratiti Herceg-Bosni.

Postoje dva rješenja, jedno je Izborni zakon po kojem će Hrvati moći birati svoje predstavnike, drugo je povratak na stanje prije Washingtonskog sporazuma – odnosno, Hrvatska Republika Herceg-Bosna” – kaže Cvitanović.

Cvitanović je dodao i kako Hrvati neće “biti taoci porobljivačkih bošnjačkih politka”.

To dvoje je minimum na koji Hrvati mogu pristati, a bošnjačke stranke moraju biti svjesne da Hrvati neće biti taoci njihovih porobljivačkih politika” – ocijenio je prvi čovjek HDZ-a 1990.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više