Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dačić poručuje: “Srpski narod je najveća žrtva etničkog čišćenja i genocida”

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija uvijek biti uz Republiku Srpsku (RS) i da je RS za Srbiju možda čak i od većeg nacionalnog interesa od Kosova.

Dačić je rekao na 10. kongresu SPS-a u Beogradu da je Srbija “garant Dejtonskog sprazuma”, kojem daje veliku podršku. Dodao je da je Dejtonski sporazum ustanovio RS, koja je “najveće dostignuće srpskog naroda u 20. vijeku”, piše “Faktor.ba”.

Obaveza Srbije je da sarađuje sa RS-om, ali i sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, te da štiti srpski narod. Niko ne može da je odvrati od toga” – poručio je Dačić.

Dačić je ponovio da Srbija nikad neće priznati nezavisno Kosovo i tako prihvatiti poniženje.

Srbija ne smije i ne može biti ponižena. Može se prihvatiti samo neki pravedni kompromis” – rekao je Dačić i naglasio da nema te sile koja može da prisili Srbiju da uđe u EU po cijenu Kosova i svojih državnih i nacionalnih intersa jer bi to bila “nečasna ponuda”.

Dačić je podsjetio da je u posljednje vrijeme 12 zemalja povuklo priznanje Kosova, da Priština nije primljena u UNESCO i Interpol i da to smeta njoj i njenim pokroviteljima, jer ne mogu da dobiju ono na čemu su decenijama radili, kršeći međunarodno pravo i optužujući Srbiju za genocid i etničko čišćenje.

On je zaključio da je srpski narod danas “najveća žrtva etničkog čišćenja i genocida – i u Hrvatskoj, i u BiH i na Kosovu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više