Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Damir Hadžić čeka odluku Tužilaštva

Prema navodima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, Damir Hadžić se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, odnosno, da je nezakonito omogućio isplatu milion KM osumnjičenom Radeljašu.

Bivši načelnik sarajevske Općine Novi Grad, a kasnije državni ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić dovezen je jutros u prostorije Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Damir Hadžić je uhapšen jučer, u nastavku istrage protiv Eseda Radeljaša i osumnjičenih bivših službenika Općine Novi Grad Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.

Zajedno sa Damirom Hadžićem, priveden je i vještak građevinske struke Kasim Zulum, koji je također na saslušanju u Tužilaštvu.

Prema navodima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, on se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, odnosno, da je nezakonito omogućio isplatu milion KM osumnjičenom Radeljašu.

Nakon saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo bit će poznato hoće li postupajući tužilac tražiti da se Damiru Hadžiću odredi mjera pritvora.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više