Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Denijal Tulumović: “Zukić nije čovjek na rubu zakona, on se mijenja i sazrijeva kao ličnost”

Denijal Tulumović je predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona koju je 20. jula 2019. godine imenovala Skupština. Ljekar je sa impresivnom biografijom i priznanjima za svoj rad. U intervjuu koji je objavljen na jednom političkom portalu, Tulumović je govorio o svojoj novoj političkoj funkciji, ministrima iz Vlade TK, realnim mogućnostima u pogledu napretka kantona, očekivanjima od koalicionih partnera i opozicije u kantonu

Takođe, u razgovoru se predsjednik Vlade TK dotakao i imenovanja Abdulaha Zukića za savjetnika. Ovaj bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK, član SDA, te kojeg je ista i predložila za savjetnika, široj javnosti je prezentovan kao agresivac, pijanica i nasilnik. Mediji u BiH su svakodnevno vršili demonizaciju lika i djela Abdulaha Zukića, a predsjednik Vlade TK je u intervjuu pokušao objasniti da su mediji ti koji su širili dezinformacije te kreirali pogrešnu sliku o čovjeku o kojem malo ili nimalo znaju.

Na pitanje zašto je Abdulaha Zukića imenovao za savjetnika, Denijal Tulumović je rekao da mu se to pitanje, u posljednje vrijeme, svakodnevno nameće. Ubijeđen je da novinari svoj dio posla odrađuju profesionalno, ali isto tako je novinare zamolio da odvoje vrijeme i analiziraju Abdulaha Zukića. Tulumović tvrdi da je Zukić, koji je prije dva mandata bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK, bio jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Neposredno je, po završetku studija, vodio finansije privatne firme “Iverex” iz Živinica, koja je na godišnjem nivou imala promet od sedam miliona KM.

Kao ministar u Vladi TK, radio je vrlo težak i odgovoran posao i nikada se niko nije žalio na njegov rad. Abdulah Zukić je, nastavlja Tulumović, imao ponudu da ostane u toj vladi, ali je ponudu odbio, jer kako je jednom izjavio za medije “ne želi biti u ‘privatnoj vladi'” eminentnih ljudi koji se vrlo često spominju u medijima.

Spomenuli smo dobre strane Abdulaha Zukića, a isto tako, kao što smo i spomenuli na početku ovog članka, za njegovo ime veže se i loša strana, odnosno incident u Živinicama. Kao svaki mladi, neoženjen muškarac i Abdulah Zukić je napravio neki incident. Platio je kaznu zbog fizičkog incidenta i to je riješio. U pitanju je prestup kao kada se plati kazna u saobraćaju, kada čovjek slupa svoj i tuđi auto pa namiri štetu i za svoj i za tuđi auto.

Abdulah Zukić ima tešku optužnicu za trgovinu utjecajem. Tulumović vjeruje u sudstvo i to je ono zbog čega je prihvatio ovu funkciju, jer vjeruje u zakone i sudstvo. Sud će ga procesuirati i, ako se utvrdi da je kriv, tad će se poduzeti određene mjere. Međutim, ne može se nikome ko je optužen “a priori” zabraniti da više ima radni angažman.

Denijal Tulumović tvrdi da je Abdulah Zukić pozitivan čovjek i ko ga poznaje zna da on nije čovjek na rubu zakona. On se mijenja, sazrijeva kao ličnost i shvata svoje greške. Prema riječima predsjednika Vlade TK, Abdulah Zukić će iz svega ovoga izaći jači i kompletniji kao čovjek.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više