Fresh Press portal
Početna » Blog » Dodik: “BiH tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine”
BiH Politika

Dodik: “BiH tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine”

Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta podvala od strane političkog Sarajeva kako bi saopštio već ranije pripremljene svoje istine i da ponizi srpske žrtve.

Uvidom u Rezoluciju može se vidjeti da se ona otklanja od zločina i radi se o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu.

Kada čitate naslov vidite kolika je to podvala. To je isto ono što su komunisti pisali na spomenicima gdje je stradalo desetine hiljada Srba. Od tih komunističkih floskula se otišlo dalje i Rezolucija ima za cilj da omalovaži sva stradanja Srba u drugom svjetskom ratu”, rekao je Dodik obraćajući se na četrnaestoj posbenoj sjednici Narodne skupštine RS, prenose “Nezavisne“.

Dodik je rekao da se u dokumentu uopšte ne navodi genocid nad Srbima od strane NDH, te da je cilj da se upravo to stavi sa strane i kasnije o tome ne razgovara.

Takođe, naglasio je da se sada može očekivati, a to najavljuje i visoki predstavnik u BiH, da se otvori priča i traži usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

U Rezoluciji je neko namjerno izostavio holokaust. Radi se o neznanju ili podvali i manipulaciji”, rekao je Dodik dodajući da je podvala i to što Bosna i Hercegovina tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine.

I Dodik je istakao da Rezolucija treba da bude odbačena jer predstavlja pokušaj revizije istorije.

Kada je riječ o jasenovačkoj građi, Dodik je rekao da je urađen dobar posao prebacivanjem te građe u Muzej holokausta gdje je ona sređena, a na taj način je omogućeno da se internacionalizuje.

U Banjaluci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Povezani članci

Dodik brani Vučića: “Protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije”

E.H

Dodik, Čović i Izetbegović dijele pozicije…

E.H

Dodik stavio tačku: “Odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više