Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: Branim dejtonsku, a rušim antidejtonsku BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da brani dejtonsku BiH, a ovu antidejtonsku ruši, te da je neuspješan pokušaj da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba.

“Iskoristiću svaki način koji se ukaže da srušim antidejtonsku BiH. Nas onemogućavaju da se razvijamo demokratski, ekonomski i uzeli su nam sva prava”, rekao je Dodik za “Prvu TV” u Crnoj Gori.

Dodik je rekao da ne razumije duh Dejtona, ali da zna šta je Dejtonski sporazum i da njega poštuje.

On je ocijenio da je BiH neodrživa i propala zemlja, te projekat međunarodnog faktora, kao i da je međunarodni predstavnik u BiH “najveći blef međunarodne zajednice”.

“Kada god dođe neki strani ambasador ponavlja se ista priča da se majorizuju Srbi i Hrvati, a da se sve centralizuje. Srbi za to nemaju razloga, Republika Srpska ima svoju liniju, granicu prema drugom entitetu i mislim da će ta granica biti međunarodna”, rekao je Dodik.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više