Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: “Hrvati su beznačajni jer ih Bošnjaci majoriziraju”

Evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kojem oni neće da shvate stanje u BiH, smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On kaže da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine – da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih Bošnjaci majoriziraju i sada je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao učiniti nešto s tog stanovišta, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više