Fresh Press portal
BiH Politika

Dodik: “Komšiću, ne brini za Srpsku, vodi računa o FBiH i kantonima”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nema potrebe brinuti o Republici Srpskoj, već mu je bolje da se urazumi i da čuva Federaciju BiH i kantone unutra tog entiteta, priopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Željko Komšić je posljednja osoba koja treba uopće pričati da ‘pomaže’ Republici Srpskoj. Neka prestane obmanjivati javnost, mada je to teško, jer je poznat po tome, s obzirom na to da je i funkciju koju obavlja zasnovao na laži i prevari naroda kojem pripada”, poručili su iz Dodikovog kabineta povodom Komšićeve izjave u vezi s raspodjelom sredstava MMF-a da “Republici Srpskoj treba pomoći jer je to dio BiH”.

Iz Dodikovog kabineta poručili su da bi “Komšiću bi bilo bolje da okupi silne kantone u FBiH, u kojima se ljudi snalaze kako znaju i uglavnom su ostavljeni sami sebi u ovom kriznom vremenu”.

A, ukoliko Komšić baš toliko želi dobro Republici Srpskoj, neka svojim autoritetom, kojeg nikada nije ni imao, utiče da se kontroliraju granični prelazi u FBiH na koje im u njegovu omiljenu zemlju ulazi i izlazi tko i kako hoće, čime se u vrijeme epidemije virusa korona svjesno ugrožava i Republika Srpska i FBiH”, naglašava se u priopćenju.

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH navode da Komšića “nikada nema tamo gdje treba biti, ali zato uvijek vreba priliku da se medijski eksponira kada treba izmišljati i bacati ljagu na Republiku Srpsku”.

Komentirajući reakcije koje je u javnosti izazvala njegova izjava o tome kako nema ništa protiv da RS dobije par milijuna više od MMF-a u odnosu na uobičajenu praksu raspodjele sredstava od tranše MMF-a, Komšić je kazao da RS treba pomoći, jer je to dio BiH koji je u lošijoj situaciji.

Ovo nije redovni aranžman, ovo je izvanredni, za izvanrednu situaciju, kao što je bio onaj kad smo imali poplave, pa su tada sredstva dijeljena pola – pola. Ovo je pomoć u kriznoj situaciji. Kako stvari stoje i kada gledate stanje zdravstvenog sustava i kada gledate ekonomiju, entitet RS je u daleko težoj situaciji, nego FBiH. Zašto se ne bi pomoglo RS-u? To je naše, to je dio naše zemlje, zašto bi postupali sebično na način da se više otme sebi”, rekao je.

Povezani članci

Dodik: “Pokušati naći nekog sličnog Radončiću”

E.H

Dodik: “BiH tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine”

E.H

Dodik u panici zbog afere godine – Održan tajni sastanak u Milićima

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više