Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: “Mi smo u fazi čekanja raspada BiH”

Milorad Dodik komentirao je najavu prijedloga prema kojoj bi predsjednik Republike Srpske po automatizmu bio i član Predsjedništva BiH.

“Vama i vašoj mašti prepustio bih da malo analizirate razloge za i protiv, a vjerujem da bi sa nama zajedno našli razloge da je to samo pozicija jačanja Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je pojasnio da bi predsjednik Republike Srpske u tom slučaju neminovno bio nadležan i za sve one koji su u zajedničkim institucijama i mogao bi da sa stajališta svojih obveza napraviti najbolju moguću koordinaciju između struktura u Republici Srpskoj i na razini BiH. Kao i što je navikao, Dodik je opet govorio o raspadu Bosne i Hercegovine.

“Inače, mi smo nezadovoljni BiH i već smo u fazi čekanja da se ona raspadne i, naravno, to se treba dogoditi na miran način”, rekao je Dodik, koji smatra da međunarodni intervencionizam BiH ništa nije dao, već je samo zaključao probleme, jer ništa od onoga što su uradili stranci ne funkcionira.

Predlažem miran razlaz i novi dogovor u BiH, bez ikakvog novog visokog predstavnika koji treba doći sa snovima propalim 100 puta do sada, a nama su predočeni prije 20, 30 godina kako treba da se napravi multietnička država”, rekao je Dodik i dodao kako je i kancelarka zemlje iz koje se spominje da bi mogao biti novi visoki predstavnik prije nekoliko godina rekla kako je koncept multietničnosti mrtav.

On već ima i plan kako da raskopa našu zemlju i kako bi to izgledalo.

“Nitko neće praviti ‘kineske zidove’. Mi imamo plan i koncept kako bi to izgledalo – sloboda prolaska, povezivanje, možda čak i neke zajedničke funkcije u prijelaznom razdoblju, kao što je pitanje monetarne politike ili vanjske politike”, dodao je Dodik.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više