Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i danas je – pa evo, čak i kad ova naša zemlja, koja ga plaća, prolazi kroz neke od svojih najcrnjih dana – uspio uznemiriti veći dio građana u državi.

Naime, večeras je u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove u Srbiji, primajući novu donaciju od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – ali, ovaj put samo za RS – kazao kako nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju.

Naime, kad ga je novinar pitao: “zašto je u RS stiglo toliko malo vakcina Sputnik V, a vidimo da je Federacija poručila nabavku 500 hiljada doza?”, odgovorio:

“Ne vidiš ti dobro, očigledno, on’ pričaju o 500 hiljada doza, ali nije naručilo, nema nikakav ugovor, niti se šta dešava na tom planu, ja bi’ volio da jest’, al’ nije…”

Potom je nastavio pričati o tome kako ruske vakcine nisu u većim količinama stigle u RS, “naprosto zbog nekih problema u samoj proizvodnji, došlo je do zastoja”. prenosi “Radiosarajevo“.

A onda je dodao:

“A, što se tiče Federacije ništa od toga. Do prije sat taj ugovor nije bio potpisan, to je samo priča.”

Vučić se onda nadovezao na ovu izjavu.

“Mile je snalažljiviji i bolje ume brzo da odgovori nego ja, pokušaću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje”, istakao je Vučić, pa nastavio pričati o tome kako je Srbija kupila mnogo respiratora…

Na stranu neukus ovakvih riječi u ovakvom stanju, zar ne bi bilo bolje, za sve – pa i za njega – da je svoj “utjecaj” iskoristio da pomogne Federaciji u nabavci cjepiva?

Ipak, moramo istaknuti da večeras u ponoć ističe rok da kompanija Medimpex dostavi nedostajuću dokumentaciju i ugovor s Rusima koji, navodno, još nije potpisan.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više