Fresh Press portal
BiH Politika

Dodik nikada neće slaviti 1. mart: “Ovo je gore od Turaka i 500 godina”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da 1. mart nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti.

– Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH, rekao je Dodik, prenosi Srpska info.

Naveo je da je BiH neprijateljska i nakaradna.

– RS je definisana 9. januara sa namjerom da bude nezavisna. Autonomija je legitiman stav našeg naroda. Mi slavimo Dan Republike to je deveti januar i to ne možete da promijenite – rekao je Dodik.

Kazao je da je Ustav RS nezakonito promijenjen od strane visokog predstavnika, te da ga treba prilagoditi izvornom Dejtonu.

– Mi već imamo spreman nacrt Ustava, tražimo legitiman način kako da bude donesen – rekao je Dodik.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više