Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

DODIK PORUČIO BOŠNJACIMA: “Šta je problem? Šta hoćete?”

Danas je u Banjaluci održan sastanak lidera SNSD-a i HDZ BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića gdje je raspravljano o aktuelnim političkim pitanjima u BiH

Nakon sastanka su uslijedile izjave za medije, a Dodik je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da je BiH “stvorena zbog stranaca, a ne zbog naroda unutra”.

“BiH je stvorena zbog stranaca, a ne zbog naroda unutra. Povjerenja nema i nikada ga nije bilo. Bakir Izetbegović je to pokazao na najboljem nivou. Njegovo djelovanje traži i krivičnu odgovornost, i to se mora definisati. Izetbegović je izgubio svoj kapital, nestalo mu je podrške koje je bilo do sada. Mislim da treba tako da bude, da međunarodna zajednica zašuti i pusti da se stvari rješavaju ovdje”, poručio je Dodik.

Dodik smatra da “degradacije koje su učinjene se moraju ispraviti”.

“Degradacije koje su učinjene se moraju ispraviti. Ukoliko ne bude tog balansa, očigledno neće moći ovako. Mi nismo za nikakvu destabilizaciju, mi smo za izvorni Dejtonski sporazum”, prenosi N1

Još je iskoristio priliku da Bošnjacima postavi pitanje.

“Pitamo Bošnjake ‘Šta je problem, šta hoćete? Da vi birate svima samo svoje podobne?’ Oni hoće da biraju Srbe i Hrvate onako kako oni misle u zajedničkim institucijama. Ne može. Prošlo vrijeme”.

Dodik je kazao da kad god se postigne dogovor sa Bošnjacima, uvijek se dovede neki “treći lik” koji sve razvali što je dogovoreno.

“Mora se prihvatati što je zajednički stav svih, a ne u ime jednog naroda raditi odluke za sve. Pitanje ustavnosti Suda i Tužilaštva mora biti riješeno. Možete ga ignorisati narednih 50 godina, ali ga morate riješiti”.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više