Fresh Press portal
BiH Politika TOP VIJESTI

Dodik potvrdio ono što svi znaju: “SDA je prodala Mostar”

Mostar

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva Bakira Izetbegovića da građanima Mostara kaže za koju cijenu ih je prodao Draganu Čoviću i HDZ-u Bosne i Hercegovine?

“Naglašavamo da nas ni najmanje ne iznenađuje informacija koju je u javnosti iznio Milorad Dodik, da su SDA i Izetbegović u njihovoj križaljci etničke podjele Bosne i Hercegovine Mostar ‘velikodušno’ prepustili HDZ-u BiH. Džaba se SDA-u pravdati kada već cijela država odavno zna da su prodali Mostar.

SDA-ova izdaja države i poticanje podjele nije ništa novo. Pečat na podjelu Mostara i države Čović i Izetbegović su već udarili u Mostarskom sporazumu. Podsjećamo, u tački 2. Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, SDA i HDZ su se obavezali da će osigurati ‘legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda’. To je jasan uvod u uspostavu tri izborne jedinice, odnosno tri etnička entiteta, gdje bi Mostar bio stolni ukras HDZ-ove despotije.

Ranije, SDA je podržala izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara. Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine?

Također, HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to evropskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića? Ako su ti principi isti oni pod kojim stanovnici Livna, Tomislavgrada, Širokog Brijega bježe od tlačenja HDZ-a, onda se ni Mostarcima ne piše ništa sretniji scenario. Dok SDA i HDZ preko svojih satelita i sluga uporno optužuju SDP BiH i BH blok za kojekakve fiktivne izdaje, jasno je da su državu i narod izdali upravo oni, i tu izdaju su potvrdili potpisom na sporazumu. KO SDP BiH HNK naglašava da za nas prodaja i predaja Mostara u ruke etnonacionalista, koji su Mostar zajedno već raskrčmili i opustošili, nije opcija, saopćeno je iz SDP-a.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više