Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik se zahvalio Srbiji na pažnji: “Istina je… Drvar je bio i ostao srpski grad”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad, te da je to istina, ali smatra da je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu.

Na pitanje Srne da prokomentariše niz negativnih reakcija iz Federacije BiH na izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istakao da ne vidi ništa sporno u izjavi ambasadora, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o RS ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih poredstavništava i u RS i FBiH”, naglasio je Dodik, prenose “Vijesti.ba“.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na tu izjavu, tvrdeći da “Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti”. Slične izjave stigle su iz reda bošnjačkih političara i udruženja.

Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru otvorena je 16. aprila.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više