Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodikovo obraćanje u NSRS o radu visokog predstavnika trajat će 90 minuta

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da 18. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bude održana u srijedu sa početkom u 12 sati.

Sjednica je zakazana na zahtjev člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

“Ocjena rada Visokog predstavnika, primjena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u periodu razgovora o imenovanju novog Visokog predstavnika – na prijedlog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske”, jedina je tačka dnevnog reda koji je predložen.

Kolegij je odobrio obraćanje Dodika u trajanju od 90 minuta.

– Svi predsjednici parlamentarnih političkih partija koji imaju potrebu da se obrate na sjednici moći će do sutra u 10 sati da podnesu pismeni zahtjev – kazali su iz NSRS.

Na početku zasjedanja svečanu zakletvu će položiti narodni poslanici: Dragan Knežević (Klub poslanika SNSD) i Budimir Balaban (Klub poslanika NDP-NPS).

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više