Fresh Press portal
BiH Politika TOP VIJESTI

Džaferović ne želi slušati bezobrazluk poslodavaca: “Penzije i invalidnine se ne smiju smanjivati”

Došli smo da vidimo na licu mjesta kako stoje stvari kada je u pitanju borba protiv ekonomije, ali i nastojanje da sačuvamo ekonomiju, poručio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa…

… premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK, te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem.

Prema njegovim riječima, zajednička akcija entitetske i državne vlasti donosi rezultat, spriječen je nagli rast epeidemije, a to je svima bio cilj jer naši zdravstveni kapaciteti nisu takvi da bi mogli podnijeti takav rast.

To je u BiH uspješno postignuto i želim iskoristiti priliku i pozvati građane BiH da se strogo pridržavaju mjera uputa i naredbi institucija. Federalna vlada je poduzela niz koraka i mjera kako bi nabacila nedostajuću opremu” – kazao je Džaferović.

Ističe da, koliko mu je poznato, federalna vlada, nakon što je riješila pitanje testova, riješila i pitanje respiratora.

Njih 100 treba doći u FBIH i rasporedit će se shodno broju stanovnika. Poduzimaju se mjere zaštite ekonomije, federalna vlada ih poduzima a vidim da je to učinila i kantonalna vlada” – ističe Džaferović, prenose “Vijesti.ba“.

Još jednom napominje da svi zajedno moraju podnijeti teret koj već nastupa i koji će biti i kada prođe pandemija.

Svi ćemo morati zajedno da podneseno teret ove krize. Treba krenuti od onih najvećih plaća, ne treba dirati prava invalida penzionera i ljudi kojima je potrebna pomoć. Čuo sam da je neko od poslodavaca, što je bilo nevjerovatno, da neko smanji penzije i invalidnine. Do toga me smije doći. Nadam se da više nikada u javnom prostoru nećemo čuti takvu vrstu bezobrazluka” – zaključio je Džaferović.

Povezani članci

Šefik brani Fadila: “Novalića nema u kriminalu, neka odmah izađu s dokazima”

E.H

Šefik Džaferović: “Raduje da je BiH po indeksu slobode medija najbolja u regiji”

E.H

Džaferović neznanjem branio Fadila i Fikreta: “Ja znam da ništa ne znam”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više