Fresh Press portal
BiH Politika

Edim Kadić: “Da li je moguće?”

Slavinovici

Da li je moguće da 21. vijeku kada mnogi pričaju o pametnim i samoodrživim gradovima naselje Slanac u MZ Slavinovići koje se nalazi na oko 3 km od zgrade Gradske uprave Grada Tuzla nema riješeno pitanje kanalizacije?

Da li je moguće da se korito rijeke Jale u naselju Slanac uređuje i čisti samo sa jedne strane, dok druga strana u najmanju ruku izgleda zastrašujuće? Demokratija, pravda i socijalna jednakost ili pak procjena nadležnih gradskih službi da se lijevom stranom rijeke Jale iz pravca grada kreće veći broj turista, potencijalnih glasača ili pak građana sklonijih alergijskim reakcijama na ambroziju?

Da li je moguće da put koji bi mogao poslužiti kao adekvatna saobraćajna zaobilaznica na mjestu gdje svakodnevno imamo jedan od najvećih saobraćajnih kolapsa i dalje nije asfaltiran a most preko koga prelaze na stotine automobila dnevno je i dalje drveni i jednosmjerni?

Neka zelenija obala rijeke Jale ili pak ona stara “daleko od očiju gradonačelnika daleko od srca“?

Nadam se da će Gradske vlasti ubrzo prepoznati ove i mnoge druge probleme građana MZ Slavinovići i naselja Slanac i riješiti ih u okviru 32 miliona KM koji se trenutno ulažu u komunalnu infrastrukturu grada Tuzle.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više