Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Elvedina Konakovića će zamijeniti Jasmin Halebić?

Kantonalni odbor SDA Sarajevo donio je odluku o pokretanju procedure za smjenu premijera KS Elmedina Konakovića te odluku o njegovom isključenju iz stranke.

Ovu informaciju potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” predsjednik KO SDA, Asim Sarajlić.

Sarajlić je rekao da je Kantonalni odbor donio odluku da se iz evidencije izbrišu Elmedin Konaković, Kemal Ademović, Amel Mekić, Mirza Selimbegović i Elvedin Okerić.

Nermin Muzur i Tarik Stambolić dobili su ukor jer nisu podržali budžet.

Aktuelni premijer KS, Elmedin Konaković, je krajem januara najavio da napušta sve funkcije unutar stranke, ali da neće napustiti funkciju kantonalnog premijera na koju je dospio kao kandidat SDA. Konakoviću su iz SDA poručili da bi bilo moralno da napusti i funkciju premijera i vrati mandat stranci.

O svemu će u Sarajevu danas raspravljati i Predsjedništvo SDA.

Prema nezvaničnim informacijama, KO SDA će za novog mandatara predložiti Jasmina Halebića, aktuelnog ministra finansija u Vladi KS.

Jasmin Halebić, rođen 8. jula 1974. godine, doktor je ekonomije i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više