Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Erdogan: Benjamin Netanyahu nikada nije bio, niti će biti, naš prijatelj

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u Predsjedničkoj nacionalnoj biblioteci u Ankari je razgovarao sa mladima iz različitih gradova Turske u okviru programa “Bibliotečki razgovori”.

Erdogan je odgovarao na pitanja mladih o brojnim socijalnim, političkim i ekonomskim temama, uključujući i borbu protiv pandemije COVID-19.

“Jasno smo vidjeli razliku između djelimičnog zatvaranja i potpunog zatvaranja. Sada nam je cilj smanjiti broj zaraženih na 5.000 slučajeva. Bit će nam mnogo lakše nakon što smanjimo broj na 5.000”, kazao je Erdogan.

Razgovarali su i o najnovijim izraelskim napadima na Pojas Gaze i Palestince, dodajući kako ga neki političari optužuju samo zato što Turska čini sve da pomogne Palestini.

“Sada imamo čak i političare koji su toliko nemoralni i bez trunke srama stavljaju me u istu ravan sa Netanyahuom”, kazao je Erdogan, dodajući da se tokom 40-godišnje političke karijere konstantno na razne načine suprotstavljao ljudima kao što je Benjamin Netanyahu, izraelski premijer. preno0si “N1“.

“Imao sam i jedan slučaj s izraelskim predsjednikom (Shimonom Peresom) u Davosu. Čitav svijet zna za moj odgovor tadašnjem izraelskom predsjedniku”, rekao je Erdogan te dodao:

“Benjamin Netanyahu nikada nije bio, niti će biti, naš prijatelj. Nastavit ćemo i dalje našu borbu protiv Netanyahua kao i do sada.”

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više